sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äidille

Kuka muistaa kaikkien ystäviesi nimet, kun isäsi ei niitä muista? Kuka osaa parhaiten matkia Aku Ankan puhetta? Kuka ottaa syliin, kun olet surullinen? Kuka tuo sairaalaan Hesburgin juustoaterian heti, kun vain pyydät? Kuka sairastaa kanssasi, kun sinä sairastat? Kuka käskee sinua olemaan vahvempi ja sanomaan ei? Kuka valittaa alituisesti auki jääneistä korkeista? Kuka on blogisi innokkain lukija? Kuka laittaa maailman parasta ruokaa? Kuka laittaa sinulle ruokaa, kun olet liian sairas kokataksesi? Kuka asuu kanssasi yksiössä sairastaessasi, vaikka on itse tottunut maaseudun omakotitaloon ja rauhaan? Kenellä on käsilaukku kuin Muumimammalla? Kuka siivoaa jälkesi? Kuka on paras esikuvasi elämään? Kenen vaatteita saa aina lainata? Kuka laittaa aamulla pöydälle riviin pillereitä ja vitamiineja? 

Jumala ei voi olla kaikkialla yhtä aikaa.
Siksi hän loi äidin.
-Kahlil Gibran-

Kuka pelkää puolestasi, kun lähdet ensimmäistä kertaa auton rattiin kuskiksi? Kuka ei saa silloin yöllä nukuttua? Kuka myös valittaa jatkuvasti ajamisestasi ja turvavälistä, jota ei kuulemma ole? Kuka laittaa volyymia autossa aina pienemmälle? Kuka sujauttaa taskuusi rahaa lähtiessäsi kotoa? Kuka auttoi sinua avanteen hoidon kanssa? Kuka hieroo niskojasi, kun ne ovat kipeät? Kuka tietää heti, kun yrität huijata? Kuka tyrkyttää väkisin sinulle suolavettä ja metukkaa oksennettuasi? Kuka on hyvää leffaseuraa? Kuka myöskin nukahtaa yleensä kesken elokuvan? Kuka herää huonosti aamulla? Kuka on kaunis? Kuka on onnellinen puolestasi aina? Kuka ei välitä siitä mikä sinusta tulee isona, kunhan olet onnellinen? Kuka kuivaa kyyneleesi? Kuka rakastaa lastaan ehdoitta vaikka mikä olisi? 

Vastaus näihin kysymyksiin on äitini. Hyvää äitienpäivää äidille, mummulle ja kaikille äideille! Olkoon päivänne sellainen kuin ansaitsette - olette parhaita. 

Halauksin, Laura


Kuka jää vierellesi, vaikka muut lähtisivät?




3 kommenttia:

  1. Voi Laura! Nyt vasta löysin sun blogin ja luin kaikista koettelemuksista mitä oot kohdannu. Kyynel silmäkulmassa luin heti kaikki postaukset ja muistelin meidän kaikkia kivoja hetkiä. Onneks voit nyt paremmin <3

    "No matter the distance, I want you to know, that deep down inside of me, you are my fire...."

    Haleja!

    Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tippa tuli linssiin lukiessa tätä kommenttia, kiitos <3 paljosta on selvitty ja matka jatkuu, mutta nyt saa nauttia kovan työn tuloksista! Ilmottelehan kun tuut pohjanmaalle, eiksje?

      Poista
  2. Moi Laura!
    Toiv. kuuluu hyvää. Olisi kiva kuulla susta.:)

    Susanna

    VastaaPoista